4 Μαΐου 2018

Mπλόκο σε φορτίο με χιλάδες παιχνίδια από την Ελλάδα

Mπλόκο σε φορτίο με χιλάδες παιχνίδια από την Ελλάδα
ΤΟΥ Χρήστου Μαζάνη
Μπλόκο σε φορτίο με χιλιάδες παιχνίδια και διάφορα άλλα είδη δώρων τα οποία δεν είχαν πιστοποιητικά νομιμότητας και ασφάλειας επέφεραν οι ιταλικές Αρχές στο λιμάνι του Μπάρι. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, οι Ιταλοί τελωνειακοί σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, έχοντας την πληροφορία, σταμάτησαν για έλεγχο στο ιταλικό λιμάνι ένα φορτηγό με ελληνικές πινακίδες, το οποίο προερχόταν από ελληνικό λιμάνι. Έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το φορτίο του που αποτελείτο από 14.000 είδη παιχνιδιών και διαφόρων άλλων ειδών ήταν παράνομο και κατασχέθηκε.

Συγκεκριμένα δεν έφερε τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας, αλλά δεν υπήρχε και η χώρα κατασκευής των συγκεκριμένων ειδών.Ο Έλληνας οδηγός του οχήματος οδηγήθηκε στις Αρχές καθώς αντιμετωπίζει νομικές συνέπειες. Επίσης ερευνάται η προμηθεύτρια εταιρεία από την Ελλάδα.
Φωτογραφία μερικών ειδών από το εμπόρευμα
Φωτογραφία μερικών ειδών από το εμπόρευμα


Εξαιρετικό ενδιαφέρον για την έρευνα έχει το γεγονός πως το συγκεκριμένο φορτίο, όπως ενημερώνουν οι Αρχές της γειτονικής χώρας, είχε προορισμό κινέζικη εταιρεία στη Ρώμη.
ΠΗΓΗ΄; http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: