4 Μαρτίου 2018

Ο Ράμα καλείται στην Ουάσιγκτον από το εβραϊκό λόμπι- γιατί ψήφισε κατά της Ιερουσαλήμ



 Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ  την επόμενη εβδομάδα.
Ο Ράμα προσκλήθηκε  να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στις 4 Μαρτίου κατά την σημαντική σύγκληση του εβραϊκού λόμπι. Πρόκειται για το εβραϊκό αμερικανικό κογκρέσο στην αμερικανική πρωτεύουσα.



Εκτός από τον επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, στη συνάντηση των Εβραίων θα βρίσκεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πένς ως κύριος ομιλητής που θα συνοδεύεται από την  Νίκι Χάιλι, πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη. 


Ωστόσο, κύριος ομιλιτής στη σύνοδο κορυφής των Εβραίων της Αμερικής, θα είναι  πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.


Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Ράμα προσκλήθηκε λίγο μετά την ψηφοφορία του ΟΗΕ κατά της απόφασης Τραμπ  για την Ιερουσαλήμ- ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.


«Είναι ειδική τιμή για την Αλβανία, για την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά, να προσκληθώ στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής στην Ουάσιγκτον. Αυτή η προνομιακή πρόσκληση προέρχεται από την αναγνωρισμένη προσφορά της Αλβανίας στη διάσωση των Εβραίων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και στα αισθήματα φιλίας και σεβασμού για τους ανθρώπους του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε ο Ράμα.


Σύμφωνα με πηγές, ο πρωθυουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει σημαντικές συναντήσεις στην αμερικανική πρωτεύουσα με τα μέλη  της Διοίκησης του Τραμπ και είναι πιθανόν συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον αναπληρωτή πρόεδρο Πενς και τον σύμβουλο  του Προέδρου για ζητήματα εθνικής ασφάλειας, στρατηγό Μακμάστερ.


Επίσης, οι Ιρανοί (αντικαθεστωτικοί) που φιλοξενούνται στα Τίρανα θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος της ημερήσιας διάταξης. Πρόσφατα στα Τίρανα, οι μυστικές υπηρεσίες της Τεχεράνης έχουν αναβαθμισθεί και αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα την Ουάσιγκτον.


Στο συνέδριο του εβραϊκού λόμπι στην Ουάσιγκτον, θα γίνει συζήτηση για την Τεχεράνη και τις σχέσεις με το Τελ Αβίβ.

«Ο Ράμα καλείται στην Ουάσιγκτον από το εβραϊκό λόμπι μετά την ψηφοφορία κατά της Ιερουσαλήμ- ως πρωτεύουσας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: