10 Μαρτίου 2018

«… και οι Αλβανοί στρατιώτες θα θεραπεύονται στην Τουρκία»…


«Η υπουργός Τζάσκα: Η Τουρκία μέγιστη υποστήριξη για τον εκσυγχρονισμό των Ε.Δ.»

Μάρτιος 10, 2018

Σύμφωνα με την αλβανική στρατιωτική εφημερίδα «Μπρόιτια» (Άμυνα) κατά την διήμερη επίσκεψή της Αλβανίδας υπουργού Άμυνας. Όλτα Τζάσκα, στην Τουρκία, πριν από λίγες εβδομάδες, υπήρξε μια συμφωνία με τον Τούρκο ομόλογό της, Νουρετίν Τσανικλί.



Η στρατιωτική εφημερίδα σημειώνει τις δηλώσεις της υπουργού Όλτα Τζάσκα που συνοψίζει τα αποτελέσματα της επίσκεψής της: 


«Συζητήσαμε για την τρέχουσα στρατιωτική συνεργασία για κοινή εκπαίδευση. Συμφωνήσαμε, επίσης, να διερευνήσουμε την κατάστασή μας ώστε να λάβουμε τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη από τον συνάδελφό μου κ. Τσανικλί για την ικανοποίηση οποιωνδήποτε  αιτημάτων από την Αλβανία.


»Για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων βρήκα τη μέγιστη υποστήριξη για κάθε έργο, το οποίο κρίνεται απαραίτητο να αναπτυχθεί.


Η ιατρική περίθαλψη των αλβανών στρατιωτών

Η Όλτα Τζάσκα θα συνεχίσει: 

«Με τον Τούρκο ομόλογό μου συμφωνήσαμε όχι μόνο να αναπτύξουμε την στρατιωτική ικανότητα  αλλά και την ιατρική περίθαλψη του στρατιωτικού μας προσωπικού στην Τουρκία που θα συνεχισθεί και θα ενισχυθεί ώστε  να πληρούνται όλες οι ιατρικές ανάγκες για την υγεία, η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα Τίρανα».


Η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας συναντήθηκε κατά την επίσκεψή της  με Αλβανούς σπουδαστές των τουρκικών στρατιωτικών σχολών και εξέφρασε τη σημασία της εκπαίδευσής τους στην Τουρκία για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μόλις ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.


«Με τον ομόλογό μου, επιβεβαιώσαμε οι Αλβανοί να σπουδάζουν σε τουρκικές στρατιωτικές ακαδημίες, αφού ακολουθούν ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στην πειθαρχία και στον επαγγελματισμό και περιμένουμε να έρθουν στη χώρα μας να ενταχθούν στο συμπαγές τμήμα της στρατιωτικής πυραμίδας μας», δήλωσε η Τζάσκα.


Η υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε επίσης την τουρκική πολεμική βιομηχανία και είδε από κοντά τον εξοπλισμό που παράγεται εκεί.


( Σημείωση Β.Π. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην επίσκεψη της Αλβανίδας υπουργού Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, στην Τουρκία το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2018)


(Στοιχεία από mbrojtja.gov.al)

Δεν υπάρχουν σχόλια: