15 Σεπτεμβρίου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου
Έκρηξη σημειώθηκε σε συρμό της γραμμής «District Line» στoν σταθμό Parsons Green του υπόγειου σιδηροδρόμου του δυτικού Λονδίνου το πρωί της Παρασκευής.

Τρομοκρατικό συμβάν χαρακτηρίζει η αστυνομία την έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου
Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι «λαμβάνει τακτική ενημέρωση» για την έκρηξη, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι παραμένει άγνωστη η αιτία της έκρηξης.

Ειδικοί σε θέματα εκρηκτικών ανέφεραν πως η αυτοσχέδια βόμβα θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πραγματικό λουτρό αίματος αν δεν είχε αποτύχει η έκρηξη σε ώρα αιχμής.

Η βόμβα ήταν μέσα σε ισοθερμική τσάντα σουπέρ μάρκετ μέσα σε έναν κουβά απ’ το χείλος του οποίου εξείχαν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

Αξιωματούχοι προχώρησαν στη σύγκριση της συσκευή αυτή με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στις 21 Ιουλίου του 2005 όταν τζιχαντιστές προσπάθησαν να ανατινάξουν συρμούς του μετρό του Λονδίνου, αλλά απέτυχαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά.

«Δεν μοιάζει με τα σοφιστικέ εκρηκτικά του ISIS όπως το τριπεροξείδιο ακετόνης (TATP), κι αν ήταν απέτυχε ο πυροκροτητής. Πέραν αυτού, ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο τρόπος λειτουργίας ήταν παρόμοιος με εκείνον στην τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη», είπε μιλώντας στο SkyNews o υποστράτηγος Τσιπ Τσάπμαν και τόνισε ότι οι αρχές περιμένουν να δουν αν θα αναλάβει το «Ισλαμικό Κράτος» ή κάποια άλλη οργάνωση την ευθύνη.

Φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Twitter δείχνουν ένα λευκό μπιτόνι να τυλίγεται στις φλόγες
Φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Twitter δείχνουν ένα λευκό μπιτόνι να τυλίγεται στις φλόγες


Φωτογραφία από την τσάντα που εξερράγη
Φωτογραφία από την τσάντα που εξερράγη


 Στο σημείο βρίσκεται ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών καθώς από τον λευκό κουβά φαίνεται να βγαίνουν καλώδια
Στο σημείο βρίσκεται ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών καθώς από τον λευκό κουβά φαίνεται να βγαίνουν καλώδιαΣύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν τραυματίες, ενώ υπάρχουν αναφορές για επιβάτες που φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο.

Βρετανία: Ένας ύποπτος που κρατούσε μαχαίρι συνελήφθη στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ

Βρετανοί αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ύποπτο που κρατούσε μαχαίρι κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Νιου Στριτ, στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα Birmingham Mail.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα διακρίνεται ένας άνδρας, ντυμένος στα μαύρα, πεσμένος στο έδαφος. Δύο αστυνομικοί τον σημαδεύουν, πιθανόν με όπλα ακινητοποίησης (Taser) και ο ένας τον πλησιάζει και του αποσπά από το χέρι ένα αντικείμενο που μοιάζει με μαχαίρι.
ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: