25 Αυγούστου 2017

Σύσκεψη πρωθυπουργών χωρών Δυτικών Βαλκανίων αύριο


Στο Δυρράχιο θα συναντηθούν οι πρωθυπουργοί των Δυτικών Βαλκανίων


Αύγουστος 25, 2017

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα θα είναι ο οικοδεσπότης μιας άτυπης συνάντησης αύριο, των πρωθυπουργών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που θα γίνει στο Δυρράχιο.





Στη συνάντηση θα συζητηθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης και  η εκβάθυνση της περιφερειακής συνεργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αλβανικής κυβέρνησης, θα συμμετάσχουν: ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπαρνάμπιτς, ο πρόεδρος του υπουργικού Συμβουλίου της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Ντένι Ζβίζντιτς, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς και ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά.
Επίσης, στη συνάντηση θα παραστούν ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση και την Πολιτική Γειτονίας, Γιόχαννες Χαν και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη και την την Ασία, Κυρίλ Μίλλερ.


Έχουν προγραμματισθεί να συζητηθούν σε πολλά επίπεδα θέματα που αφορούν το εμπόριο, τις υπηρεσίες, τις επενδύσεις και την ψηφιακή οικονομία στα Δυτικά Βαλκάνια.


Οι πρωθυπουργοί των Δυτικών Βαλκανίων θα εξετάσουν επίσης την υλοποίηση επί τη πράξει της Συνθήκης της Κοινότητας Μεταφορών, που υπογράφηκε στις αρχές Ιουλίου στην Τεργέστη.


Επιπρόσθετα, στη σύσκεψη του Δυρραχίου θα πραγματοποιηθεί και  συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών Σερβίας και Σκοπίων, Μπαρνάβιτς και Ζάεφ, μετά την αποχώρηση της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Σερβίας από την πρεσβεία στα Σκόπια.


Εξάλλου, χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε με την ευκαιρία αυτή ότι θα η πρωθυπουργός Μπαρνάβιτς θα διαπραγματευθεί με τον Ζάεφ για τον πραγματισμό μια κοινής  κυβερνητικής συνεδρίασης Σερβίας- Σκοπίων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
(plusinfo.mk)


Δεν υπάρχουν σχόλια: