30 Ιουνίου 2017

«Οι Έλληνες της Β. Ηπείρου, ο τελευταίος συμπαγής ελληνικής πληθυσμός εκτός συνόρων στην Βαλκανική»


Αποθρασύνονται οι Αλβανοί εξτρεμιστές
Την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στην Αλβανία, σε σχέση με τους Βορειοηπειρώτες, εκφράζει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο.



Ο κ. Νικολόπουλος, με αφορμή τη...
νέα δράση παρακρατικών στους Αγ. Σαράντα, όπου έκαψαν την ελληνική σημαία μπροστά από τα γραφεία της «Ομόνοιας», επισημαίνει την πλήρη ελληνική… σιωπή, τονίζοντας πως αυτή η ανοχή αποθρασύνει τους εξτρεμιστές της Αλβανίας.

Μεταξύ άλλων, τονίζει: «Οι Έλληνες της Β. Ηπείρου είναι ο τελευταίος συμπαγής ελληνικός πληθυσμός εντός της Βαλκανικής και εκτός εθνικών συνόρων. Το ελληνικό κράτος, δυστυχώς, για δεκαετίες αποδείχθηκε ανίκανο να προστατέψει τους υπόλοιπους αντίστοιχους ελληνικούς πληθυσμούς: Κωνσταντινούπολη. Ίμβρος. Τένεδος. Κατεχόμενη Κύπρος. Ο ίδιος κίνδυνος επανάληψης ιστορικών τραγωδιών υπάρχει και σήμερα. Δεν είναι κινδυνολογία. Ούτε εθνικισμός. Αυτά είναι σαχλαμάρες για να δικαιολογείται η αφωνία. Τα πράγματα θα πάρουν σύντομα άσχημη τροπή καθώς οι Αλβανοί αρχίζουν να πιστεύουν πως δεν θα γίνουν ποτέ «Ευρωπαίοι». Ήδη συμπεριφέρονται ρατσιστικά ακόμη και σε συμπατριώτες τους που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και τους αποκαλούν περιφρονητικά «Γιώργηδες». Σκεφτείτε τι αισθήματα τρέφουν για τους Έλληνες ομογενείς που ζουν στο διπλανό χωριό ή στο διπλανό σπίτι ή για τους Έλληνες που ζουν στη διπλανή χώρα…».

Ο κ. Νικολόπουλος καλεί τον υπουργό Άμυνας να μεριμνήσει για την επαγγελματική στελέχωση της 8ης Μεραρχίας με βάση τα προβλεπόμενα για πολεμικές επιχειρήσεις, προσλαμβάνοντας επαγγελματίες οπλίτες που το επιθυμούν,  με προτεραιότητα σε αυτούς ηπειρώτικης καταγωγής.


ΠΗΓΗ: http://epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: