22 Απριλίου 2017

Βία και αίμα στους δρόμους του Καράκας

Βία και αίμα στους δρόμους του Καράκας
Οι βίαιες συγκρούσεις που σημειώνονται στη Βενεζουέλα εδώ και αρκετές εβδομάδες στις κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου Νικολά Μαδούρο και της κυβέρνησής του, έχουν οδηγήσει έως σήμερα στον θάνατο 21 συνολικά ανθρώπων, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των Αρχών.

Οι βίαιες συγκρούσεις που σημειώνονται στη Βενεζουέλα εδώ και αρκετές εβδομάδες στις κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου Νικολά Μαδούρο και της κυβέρνησής του, έχουν οδηγήσει έως σήμερα στον θάνατο 21 συνολικά ανθρώπωνΟι ηγέτες της αντιπολίτευσης υπόσχονται να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις αξιώνοντας η κυβέρνηση να προκηρύξει νομαρχιακές εκλογές, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει από τον περασμένο χρόνο, να αποφυλακίσει σχεδόν 100 ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και να σεβαστεί την αυτονομία του Κογκρέσου, όπου ηγείται η αντιπολίτευση.

Εικόνες αναταραχών από τη Βενεζουέλα, αποτυπώνουν το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, με τις λεηλασίες και τις συγκρούσεις πολιτών και αστυνομικών να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Στο Καράκας σημειώθηκαν εχθές νέες συγκρούσεις και επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι.

Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η εισαγγελία γνωστοποίησε «τον θάνατο 12 ανθρώπων», ορισμένων εξ αυτών από ηλεκτροπληξία, ενώ άλλοι σκοτώθηκαν από σφαίρες. Στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνεται ότι επίσης 6 άνθρωποι τραυματίστηκαν «κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν» στη συνοικία Ελ Βάγιε, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας.

Άλλοι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές που ξέσπασαν στο περιθώριο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όπου οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Χθες γύρω στις 9 ή το 10 το βράδυ τοπική ώρα η κατάσταση επιδεινώθηκε ανησυχητικά, μια ομάδα ανθρώπων που ήταν οπλισμένοι ήρθαν... και άρχισαν τις λεηλασίες» δήλωσε ο Χάνε Μουσταφά, ιδιοκτήτης ενός μικρού σούπερ μάρκετ στο Ελ Βάγιε.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο Μαδούρο μεταξύ άλλων για την απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο να αναλάβει τα νομοθετικά καθήκοντα του Κογκρέσου και να άρει την ασυλία των μελών του. Αν και η απόφαση αυτή σύντομα ανακλήθηκε, η αντιπολίτευση κλιμάκωσε τις κινητοποιήσεις στους δρόμους εναντίον του Μαδούρο.

Για σήμερα υπάρχει κάλεσμα προς τους διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους των κοινοτήτων σε ολόκληρη την χώρα και να πραγματοποιήσουν μια «σιωπηρή» πορεία διαμαρτυρίας στο Καράκας. Για τη Δευτέρα υπάρχει προγραμματισμένη καθιστική διαμαρτυρία σε κεντρικούς δρόμους του Καράκας.



















ΗΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: