22 Μαρτίου 2017

Σφαγή στο Λονδίνο

Σφαγή στο Λονδίνο
Γνωστός Ισλαμιστής και καταχωρημένος στα αρχεία της Σκότλαντ Γιαρντ ήταν ο δράστης του μακελειού στο Λονδίνο. Το όνομα του είναι Abu Izzadeen, ηλικίας 42 ετών, γεννημένος στην Αγγλία, με καταγωγή από τη Τζαμάϊκα και οπαδός του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Ένα
χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο ένιωσε ξανά την ανάσα του τρόμου με την επίθεση του άνδρα στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, στην πύλη του βρετανικού κοινοβουλίου.

Σημειωτέον ότι την Τρίτη το πρωί, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε δήλωσή του απείλησε ξεκάθαρα την Ευρώπη λέγοντας: "Κανείς ευρωπαίος δεν θα είναι ασφαλής στους δρόμους της Ευρώπης". 
​Στις 16.45 ώρα Ελλάδας, ένας άνδρας που οδηγούσε αυτοκίνητο, τύπου SUV, ανέβηκε το πεζοδρόμιο της γέφυρας του Γουεστμίνστερ, τραυματίζοντας 20 άτομα
Στις 16.45 ώρα Ελλάδας, ο ισλαμιστής που οδηγούσε αυτοκίνητο, τύπου SUV, ανέβηκε το πεζοδρόμιο της γέφυρας του Γουεστμίνστερ, τραυματίζοντας 20 άτομα. Ο οδηγός εξήλθε του οχήματός του και έτρεξε προς την πύλη του Κοινοβουλίου, κρατώντας ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 8 ιντσών. Κατάφερε να μαχαιρώσει έναν αστυφύλακα πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των ανδρών ασφαλείας.


Ο δράστης είχε εκτίσει χρόνο στη φυλάκη καθώς καταδικάστηκε για επιθέσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία, περιλαμβανομένου «και της ενθάρρυνσης άλλων να προβαίνουν σε πράξεις τρομοκρατίας μακριά από τη χώρα τους», καθώς και για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων. Αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2009. Επίσης ήταν εκπρόσωπος της τρομοκρατικής ομάδας -καταχωρήθηκε ως τέτοια διεθνώς το 2006- «Al Ghurabaa group».

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Μηνύματα υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τους Βρετανούς από Μέρκελ, Ολάντ και Τίλερσον

Δεν υπάρχουν σχόλια: