9 Δεκεμβρίου 2016

Ιόνια Οδός: Με αστερίσκους η παράδοση από Γαβρολίμνη μέχρι Αμφιλοχία

Ιόνια Οδός: Με αστερίσκους η παράδοση από Γαβρολίμνη μέχρι Αμφιλοχία
Με ερωτηματικά και αστερίσκους είναι όπως φαίνεται η παράδοση του πρώτου "συμπαγούς" τμήματος της Ιόνιας Οδού από τη Γαβρολίμνη μέχρι την Αμφιλοχία. Ουσιαστικά μιλάμε για 3 σπαστά τμήματα που είναι το πρώτο από τη Γαβρολίμνη (από τα διόδια Κλόκοβας) μέχρι το Κεφαλόβρυσο μήκους 33χλμ, από το Κεφαλόβρυσο μέχρι τον Κουβαρά μήκους 33χλμ που λειτουργεί από το 2010 και το τμήμα από τον Κουβαρά μέχρι τον Α/Κ Αμφιλοχίας μήκους 26χλμ.

Σε αυτό το τριπλό τμήμα χθες ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μίλησε για "μεγάλη προσπάθεια για να δοθεί στην κυκλοφορία" οι λέξεις που επέλεξε δεν είναι τυχαίες καθώς στο πρώτο τμήμα από τη Γαβρολίμνη μέχρι το Κεφαλόβρυσο υπάρχουν 2-3 μικρά τμήματα των 200-300 μέτρων που δείχνουν ακόμα να θέλουν δουλειά, χρονικά περισσότερη των 20 ημερών μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης στο ίδιο τμήμα δεν υπάρχει σήμανση, μπαριέρες σε όλο το τμήμα κ.α.
Αντίθετα το τρίτο υποτμήμα από τον Κουβαρά μέχρι τον Α/Κ Αμφιλοχίας όλα είναι έτοιμα και μοιάζει πολύ πιο λογικό να δοθεί στην κυκλοφορία.
Τις επόμενες μέρες και όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του μήνα, θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει αν μπορέσουν να τρέξουν με τέτοια ένταση τα έργα προκειμένου οι ταξιδιώτες των γιορτών να χαρούν για πρώτη φορά ένα ενιαίο τμήμα 95χλμ, δηλαδή το μισό αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.
Νίκος Καραγιάννης για το ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: