9 Δεκεμβρίου 2016

Αμβρακία Οδός: Προχωρά η Παράκαμψη Αμφιλοχίας, εργολαβία-σκούπα το υπόλοιπο

Αμβρακία Οδός: Προχωρά η Παράκαμψη Αμφιλοχίας, εργολαβία-σκούπα το υπόλοιπο
Τα νέα για τον αυτοκινητόδρομο της Αμβρακίας Οδού, το μεγαλύτερο οδικό δημόσιο έργο της χώρας θα ολοκληρωθεί κατά το 1/4 σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού.

Σε ερώτηση του ypodomes.com για την τύχη του έργου από το εργοτάξιο Αμβρακίας, ο Υπουργός είπε πως θα προχωρήσει η 4η εργολαβία που αποτελεί την Παράκαμψη Αμφιλοχίας ενώ για τις άλλες 3 είπε πως ετοιμάζεται εργολαβία σκούπα που θα βγει στον αέρα το 2017.
Νωρίτερα σε δηλώσεις του Υπουργού στο εργοτάξιο Κλόκοβας, χαρακτήρισε το έργο του Άκτιο-Αμβρακία "μία άλλη πονεμένη ιστορία, ένα άλλο πονεμένο έργο που εκεί δεν εμπλέκονται μόνο κακές συνθήκες και στρεβλώσεις των δημοσίων έργων. Υπάρχουν και κακές υπηρεσίες από το τραπεζικό σύστημα". 

Για την αποπεράτωση του έργου πιέζουν πλέον όχι μόνο φορείς και κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και από Λευκάδα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία καθώς με την ολοκλήρωση του θα εξυπηρετεί σχεδόν όλη τη Δυτική Ακτή του Ιονίου.
Η 4η εργολαβία μήκους 13χλμ που είναι σχεδόν ολοκληρωμένη με την παράδοση της στην κυκλοφορία θα κάνει εφικτή την Δυτική Παράκαμψη Αμφιλοχίας η οποία μαζι με την Ανατολική Παράκαμψη λόγω της Ιόνιας Οδού θα αποσυμφορηθεί η κίνηση στην πόλη ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Με την προγραμματιζόμενη εργολαβία-σκούπα η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου των 48,5χλμ μετατίθεται οριστικά για το 2020, έχοντας όμως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς είναι έργο-γέφυρα (Phasing) στο Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.
Νίκος Καραγιάννης για το ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: