7 Οκτωβρίου 2016

Εκπαιδευτική ξενάγηση για μαθητές δημοτικού στην Αρχαία Φοινίκη

Την ευκαιρία να επισκεφθούν το αρχαιολογικό πάρκο της Αρχαίας Φοινίκης είχαν οι μαθητές του σχολείου της Φοινίκης στις 29 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της Εθνικής Ημέρας Πολιτισμού και Μνημείων.


Του μαθητές ξενάγησαν στους αρχαιολογικούς χώρους η αρχαιολόγος Βέλτα Νταλάναϊ, η Υπεύθυνη Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Φοινικαίων Μαριέττα Τσίλη και ο Διευθυντής του σχολείου Φοινίκης Γρηγόρης Νάτσης.
Κατά την ξενάγηση έγινε μια μικρή ιστορική αναδρομή-ενημέρωση των μαθητών για τον αρχαιολογικό χώρο, για την διαμόρφωση άποψης από τους μαθητές σχετικά με τη σπουδαιότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Η ξενάγηση ξεκίνησε από τα οχυρωματικά τείχη τα οποία είναι κτισμένα με τεράστιους τετραγωνισμένους ογκόλιθους ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν την μικρή μεσαιωνική εκκλησία, την αγορά του ελληνιστικού-ελληνικού ναού 3ου  αιώνα π.Χ. , την Παλαιοχριστιανική Βασιλική και τέλος το αρχαίο Θέατρο της Φοινίκης.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν επίσης και για τις αλλαγές που έλαβαν χώρα στο αρχαιολογικό πάρκο, μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η τοποθέτηση καμερών, ο φωτισμός, τα παγκάκια, τα ξύλινα σκαλοπάτια κλπ.
Η ξενάγηση έκλεισε με κοινή διαπίστωση την αναγκαιότητα επανάληψης τέτοιου είδους επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους με σκοπό την γνωριμία των μαθητών με την ιστορία της στενότερης και ευρύτερης περιοχής στην οποία ζουν και την καλλιέργεια ιστορικής συνείδησης μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: