25 Αυγούστου 2016

H Γη τρέμει ακόμη

H Γη τρέμει ακόμη
Εικόνες αποκάλυψης άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός μεγέθους 6,2 Ρίχτερ
 που συγκλόνισε την Ιταλία τα ξημερώματα της Τετάρτης και ισοπέδωσε ολόκληρα χωριά. To πρωί της Πέμπτης, ένα 24ωρο μετά, οι ιταλικές Aρχές Πολιτικής Προστασίας
ενημέρωσαν πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 250. Αρκετά από τα θύματα είναι παιδιά, όπως ανέφεραν. 

Κι ενώ οι εικόνες καταστροφής που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία προκαλούν σοκ, η κρατική ιταλική τηλεόραση εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει τους 1.000.

Οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής δεκάδες με τις εκτιμήσεις να τους ανεβάζουν σε περίπου 400. Οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη 184 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αματρίτσε, 11 στο Ακκούμολι και 46 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων του σεισμού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν 215 ανθρώπους ζωντανούς από τα ερείπια, ενώ στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 2.027 άνδρες με 400 οχήματα. 

Οι επιχειρήσεις για ανεύρεση επιζώντων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, υπό το φως φακών (σ.σ.: ρεύμα δεν υπάρχει σε αρκετές από τις βαρύτερα πληγείσες περιοχές) ακόμη και με τα χέρια. 

Οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι πιθανώς ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη βαρύτερος...


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: