2 Αυγούστου 2014

Ράμα: «Η Αλβανία σέβεται τις μειονότητες»



Μετά από την αντιπαράθεση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε κατά τη συζήτηση για την εδαφική μεταρρύθμιση όπου έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία της Αλβανίας που αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι στην Χιμάρα ζει μέρος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Σε συνέντευξη Τύπου, μια μέρα μετά τη ψήφιση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου εξόντωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ο Ραμα είπε πως « Αλβανία θα σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα».

«Ο Βαγγέλης Ντούλες ήταν φίλος μου και θα παραμείνει, ανεξάρτητα με πιο πολιτικό κόμμα θα συμπράξει στο μέλλον. Λυπάμαι καθώς με την εδαφική μεταρρύθμιση πρέπει να νιώθει καλά κάθε Αλβανός πολίτης, αλλά και οι Αλβανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής, να γίνει η αιτία να εγκαταλείψει την συμμαχία με μας. 

Είμαστε σε ένα συνασπισμό, αλλά δεν είμαστε σε στρατώνα. Για εμάς, η Χιμάρα είναι σαν τα Τίρανα, το Δυρράχιο, η Κορυτσά, την Τροπόγια και όλες οι άλλες κοινότητες της Αλβανίας. Η Μεταρρύθμιση της Αλβανίας δίνει ένα άριστο παράδειγμα για όλους τους γείτονες και, προφανώς, ως μια ευρωπαϊκή χώρα στην Ευρώπη που εγγυάται τόσο γενναιόδωρα την σωστή μεταχείριση των μειονοτήτων», - δήλωσε ο Ράμα.

Όπως είναι φυσικό δεν παρέλειψε να ευχαριστεί το τσάμικο κόμμα.λέγοντας ότι,
«η εδαφική μεταρρύθμιση ψηφίστηκε χωρίς το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά όχι χωρίς την αντιπολίτευση. Στην μεταρρύθμιση χθες εντάχθηκαν στην συζήτηση και στη διάρκεια ψήφου και εκπρόσωποι του δεύτερου μεγαλύτερο κόμματος της αντιπολίτευσης, τους οποίους με την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω για την εποικοδομητική προσέγγιση»





Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: