3 Νοεμβρίου 2013

Ηλικιωμένοι στο χοριό Βελιάχοβο ζουν με το φόβο αδίστακτων ληστών

Ο εφιάλτης παραμονεύει στα χωριά της Επαρχία Μεσοποτάμου


Ηλικιωμένοι στο χοριό Βελιάχοβο ζουν με το φόβο  αδίστακτων ληστών

Μόλις πέσει το σκοτάδι, άνθρωποι ηλικιωμένοι, που ζουν μόνοι τους, εκτός από τη μοναξιά, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον τρόμο των "χτυπημάτων" από αδίστακτους ληστές, φαινόμενο που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην ενδοχώρα της Ελληνικής Μειονότητας.  Άνθρωποι που μέχρι πριν από μερικά χρόνια άφηναν το κλειδί τους έξω από την πόρτα, ζώντας σε ένα περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας, πλέον ... διπλοκλειδώνουν, αλλά ακόμα και έτσι δεν γνωρίζουν αν το πρώτο φως της ημέρας θα τους βρει ζωντανούς.

Τους τελευταίους μήνες, πολλά χωριά της Επαρχία Μεσοποτάμου έχουν μπει στο

στόχαστρο ληστών που εισβάλουν στα σπίτια ηλικιωμένων, τους χτυπούν, τους ληστεύουν και εξαφανίζονται χωρίς να γίνουν από κανέναν αντιληπτοί, καθώς σε αυτά τα χωριά οι τοπικές κοινωνίες είναι κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι και δεν κυκλοφορεί κανείς αργά τη νύχτα.


Χθες, ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των "χτυπημάτων" αδίστακτων ληστών εναντίων ηλικιωμένων.  Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που ζει μόνο του στην κατοικία στο χωριό Βελιάχοβο, τους ακινητοποίησαν ρίχνοντας σπρέι στα μάτια και στη συνέχεια τους  ξυλοκόπησαν άγρια, τον 87χρονο και την 85χρονη σύζυγο του, στη συνέχεια τους άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν. 


Παρόμοιες ληστείες έγιναν και πριν 4-5 ημέρες στο ίδιο το χωριό που οι ληστές διέρρηξαν δύο κατοικίες και διέφυγαν, ευτυχώς σε αυτές της περιπτώσεις δεν είχαμε ξυλοδαρμό εις βάρος ηλικιωμένων.


Το ηλικιωμένο ζευγάρι σοκαρισμένο και χτυπημένο ειδοποίησε τους δικούς του ανθρώπους για να τους ειδοποιήσει για το περιστατικό και στη συνέχεια  καλέσανε την αστυνομία και ιδιωτικό γιατρό για τις πρώτες βοήθειες.

Η τοπική ΑΛ.ΑΣ του Δελβίνου παρακολουθεί προβληματισμένη  τα αυξανόμενα περιστατικά, ωστόσο αδυνατεί να αντιδράσει καθώς η δύναμή της δεν αρκεί για την αστυνόμευση των απομακρυσμένων χωριών.

Ο Σύλλογος Βελιαχοβίτων με έδρα την Αθήνα, αμέσως μετά το συμβάν ενημέρωσε την Ελληνική Πρεσβεία  Αργυροκάστρου,  για να γίνουν πιέσεις στις τοπικές αρχές και στα όργανα της τάξης για να πάρουν μέτρα κατά της εγκληματικότητας , για να μην υπάρχουν, άλλα  τέτοια είδους περιστατικά.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Γκίνος
Εκπρόσωπος για την Α' βάθμια εκπέδευση &
για την δικτυακή ενημέρωση της
Ένωσης Συλλόγων Γονέων & κηδεμόνων 
του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού Αττικής

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: