5 Ιουνίου 2013

Δείτε την εκπομπή ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ με θέμα την διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ στους ομογενείς!

Δείτε την εκπομπή ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ με θέμα την διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ στους ομογενείς!

Με την διακοπή των συντάξεων ΟΓΑ σε χιλιάδες ομογενείς από την Βόρειο Ήπειρο και την πρώην Σοβιετική Ένωση ασχολήθηκε χθες η εκπομπή ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ του ΣΚΑΙ. 

Οι ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ταξίδεψαν στις Σάππες του νομού Ροδόπης, στον οικισμό όπου η Ελλάδα εγκατέστησε Πόντιους ομογενείς και μιλούν με τους  παλιννοστούντες που έχασαν ολόκληρη την σύνταξή τους τον περασμένο μήνα εξαιτίας μίας διάταξης του νόμου 4093 που ψηφίστηκε στην βουλή το Νοέμβριο του 2012 στα πλαίσια του Μνημονίου 3. Ακόμη, 7 ολόκληρα χρόνια μετά την εκπομπή που έφερε στο φως την μυστική επιχείρηση του
ελληνικού κράτους με το κωδικό όνομα «Χρυσόμαλλο Δέρας» ο Τάσος Τέλλογλου ξανασυναντά δύο γυναίκες που το ελληνικό κράτος τις επέλεξε για να επαναπατρισθούν σώζοντας αυτές και τις οικογένειές τους από έναν σκληρό πόλεμο. Σήμερα, η μία στην Αλεξανδρούπολη παίρνει ακόμα σύνταξη, ενώ η άλλη στην  Θεσσαλονίκη δεν την παίρνει εδώ και έναν μήνα, χωρίς να γνωρίζει, όπως λεει, το γιατί. Αντίστοιχα στην Αθήνα Βορειοηπειρώτες ομογενείς - Έλληνες υπήκοοι πλέον - εξηγούν γιατί τους κόπηκε η δική τους σύνταξη επειδή παίρνουν μία σύνταξη 40 έως 90 Ευρώ από την Αλβανία.
Στην εκπομπή μιλούν ακόμα εκπρόσωποι των ομογενών, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο διοικητής του ΟΓΑ και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης που εξηγεί πώς σχεδιάσθηκαν και ελήφθησαν τα μέτρα αλλά και υπό ποιες συνθήκες θα ήταν δυνατόν να τροποποιηθούν.
Μιλώντας στην εκπομπή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μεταξύ άλλων είπε πως "σαν χώρα δεν γνωρίζαμε πού δίναμε τη σύνταξη, ούτε ποιοι την έπαιρναν, ούτε γιατί. Δεν υπήρχε σκοπός να θίξουμε βίαια κάποιους χαμηλοσυνταξιούχους.Η διακοπή έγινε στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων. Είμαστε σε επαφή με τον ΟΓΑ να επανεξτάσουμε το πλαίσιο δικαιούχων της σύνταξης. Υπαρχει μια μελέτη σε εξέλιξη και μετά το καλοκαίρι θα υπάρξει μια αναπροσαρμογή όλου του πλαισίου, ίσως απ'την αρχή του 2014. Οι υπερήλικες ΕΙΤΕ Έλληνες ΕΙΤΕ Ομογενείς είναι η πιο ευπαθής ομάδα του κοινωνικού συνόλου".
Απ' τα λεγόμενά του, όχι μόνο φάνηκε πως ο κ. Βρούτσης ήταν ανενημέρωτος σχετικά με το ζήτημα αλλά θα πρέπει και κάποιος να του εξηγήσει πως οι Ομογενείς είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!
Δείτε την εκπομπή:
                                   

ΠΗΓΗ: http://aftonomi.gr
Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 05 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: